LEKKER 2016 en GAULT MILLAU 2016

We zijn dankbaar en trots op de mooie erkening die we
in de afgelopen periode hebben mogen ontvangen.
In de LEKKER 2016 stegen we met 1 plaats.
We staan in deze Nederlandse restaurantgids nu op nummer 19!
Ook in GaultMillau behaalden we een mooie positie.
Hier scoorden 18.5 op het maximale puntenaantal van 20.
Graag danken we iedereen voor de lieve, hartverwarmende
reacties en attenties die we hierdoor mochten ontvingen.


MICHELIN 2014

Restaurant in de polder, met een modern, chic interieur en een fijn terras. Prachtige Zeeuwse streekproducten worden met precisie en persoonlijkheid bereid, met hier en daar een toefje moderne techniek. Uitgelezen wijnen. Wie graag wil overnachten, kan terecht in een suite.


Specialiteiten

Roggevleugel met groene kerrie, radijsjes en wilde mosselen. Zeetong en gelakte varkenswangetjes met knolselderij, wakame en amandel. Assortiment kazen met groentjes, fruit en kruiden.


GAULT MILLAU 2014


LEKKER top 100 2014 Nmr 18


SPECIALBITE 2014

De naamgevende kreek van de Kromme Watergang is nergens te bekennen in het letterlijk weidse uitzicht van het restaurant tot aan de hoge Westerscheldedijk. Misschien is het de waterpartij achter de omgebouwde hoeve, waarin karpers naar toegeworpen brood happen.
Beetje kitsch, zo’n vijver. Maar daarmee heeft meteen de laatste kritische noot over de zaak, goed voor een Michelinster, geklonken. Het klinkt als een reclametekst, maar hier gaat traditie écht hand in hand met creativiteit.
Edwin Vinke, in 2011 door Gault Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar, haalt de meeste ingrediënten van dichtbij, uit de provincie Zeeland en uit Vlaanderen. Vis, schaal- en schelpdieren lijken zijn favorieten, maar ook bijvoorbeeld lokaal geschoten ree en Bekegemse eendenlever.
Fraaie combinaties komen langs: perfecte kabeljauw met wortel en tartaar van mesheft, coquilles doen een smaakdansje met zachte varkenssnuit. Noordzeekrab gaat hier samen met tsatsiki die in zijn ingrediënten is ontleed – die trendy deconstructie is ook hier niet onopgemerkt voorbijgegaan.
Die overtreffende trap van die creativiteit wordt, niet ongebruikelijk, vooral getest via de amuses. Zo is er een niet van echt te onderscheiden mossel, die blijkt geboetseerd uit mosselmousse. Er is bietensap met bosbessen, en – stop de persen –: kletskop met inktvisinkt. Dat vereist durf, van chef én gast.


GROOTSPRAAK 2014 9