HARD & ZIEL

 

Middelburg is vanaf 5 oktober 2018 een bijzondere horecazaak rijker. Op die dag opende aan de Turfkaai, Hard & Ziel, het eetcafe van BLØF-zanger Paskal Jakobsen en de Zeeuwse topchef Edwin Vinke. Hard & Ziel biedt met een vernieuwend concept gerechten uit alle windstreken. Vlees, vis en vegetarisch. Van een Thaise Curry en een broodje Pulled Pork tot een Mexicaanse wrap, uit de koker van Edwin Vinke.

 
 

De kleurrijke menukaart heeft veel weg van het aanbod van een foodtruck festival. Ook de werkwijze -een mix van zelfbediening en goede service- lijkt daar sterk op. Klanten bestellen hun gerecht aan de balie en kunnen het vervolgens zelf meenemen en plaatsnemen in het sfeervolle eetcafe. ,,Dit idee is echt uit vriendschap ontstaan,” vertelt Paskal Jakobsen. ,,Mijn vrouw Door en ik zijn al jaren bevriend met Edwin en Blanche. We hebben dezelfde passie voor goed eten en reizen. We hebben het er vaak over gehad en nagedacht over wat we zouden doen als we samen een zaak zouden beginnen. Het is heel spannend en leuk dat we straks echt gaan starten.”

 
 

KERST IN MIDDELBURG

 

Wie in Middelburg gaat (kerst)shoppen en houdt van wereldse gerechten, adviseren wij een tussenstop bij Hard & Ziel. Even tot rust komen, al uw aankopen bekijken en ondertussen genieten van heerlijk, eigentijds streetfood. Daarna kunt u er weer tegenaan! Overigens, Hard en Ziel is gesloten op Kerstavond en Eerste Kerstdag. Op Tweede Kerstdag bent u weer van harte welkom voor betaalbare gerechten van over de hele wereld, om mee te nemen of direct op te eten.